Har du en drøm om å fly selv?

Jæren Sportsflyklubb tilbyr skoling på tre-aske(fly), vektskifte(trike) og gyrokopter. Ta kontakt med klubben pr e-post eller skolesjef på telefon 908 63 369 slik vi kan få satt deg i kontakt med en av våre dyktige instruktører.

Litt informasjon om skoleprogrammet

TEORETISK DEL:
Gjennomføres som selvstudium hvor prøvene avlegges hos instruktør i klubben vår. Alternativt er det mulig å ta teorikurset hos en annen klubb.

Lærebøker finner du her!

PRAKTISK DEL:
Skoleprogrammet er utviklet av Norges luftsportsforbund.

Kort oppsummert består programmet av minimum 25 timer total flygetid som dekker alt fra grunnleggende flygeferdigheter, navigering, vurdering av vær til teknisk forståelse. Etter minimum 15 flytimer og med bestått teorieksamen flyr du din første tur alene med instruktøren som observatør på bakken. Forutsatt at instruktøren din mener du er skikket til det.

Til slutt avlegger du praktisk prøve med en instruktør klasse 1 og du er den lykkelige innehaver av et sportsflybevis.

TIDSPERSPEKTIV OG ØKONOMI:
Det kreves en god del egeninnsats og pågangsmot for å fullføre en flygerutdannelse. Hvor lang tid du bruker bestemmer du selv men ca 3 måneder til teorien og 3-8 måneder til praktisk trening er realistisk for de fleste å regne.

Kostnadene varierer blant annet med hvor mange timer instruksjon du trenger for å oppnå den standard som kreves for å bli flyger. Et sted mellom 20.000,- og 40.000,- er nok realistisk.

Beste måten å komme i gang på er å stikke innom klubbhuset vårt på Høyland eller ta kontakt med en av våre instruktører. En prøvetime kan kanskje være en god start.

For mer info om sportsflyging, gå til: Mikroflyseksjonen
For å melde deg inn i Jæren Sportsflyklubb: Innmelding

Har du bestemt deg?